گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان

تعداد صفحات: 45 فرمت فایل: word کد فایل: 3989
سال: 1388 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی صنایع
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان

    فصل اول

    معرفی محل کار آموزی

     ( شرکت تولید کننده مواد غذایی سویا سان Maxsoy )

    تاریخچه شرکت سویا سان (Maxsoy )

    سویا سان اولین تولید کننده شیر سویا با نام تجاری مکسوی (Maxsoy ) در خاورمیانه می باشد که از لحاظ ظرفیت سومین تولید کننده جهان محسوب می شود و با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا محصولات خود را در انواع شیر سویا ، روغن سویا ، آرد سویا ، اسنک سویا، پروتئین های بافت دار سویا ( TSP ) و .... به بازار عرضه نموده است .

    شرکت فرآورده های پروتئینی سویا سان در سال 1381 با هدف تولید انواع فرآورده های پروتئینی سویا در اداره ثبت شرکت ها به شماره 185580 به ثبت رسید. این واحد در سال 1383 موفق به اخذ پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و در سال 1384پروانه ساخت از اداره بهداشت گردید .

    این شرکت موفق به اخذ گواهینامه های سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP )و سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2000 از شرکت RWTUV) TUV NORD )گردیده است .

    سویا سان شامل دو کارخانه شماره 1 و شماره 2 می باشد که کارخانه شماره 1 تشکیل شده ازسالن تولید شیر سویا که انواع شیرهای طعم دار از قبیل شیر ساده ، شیر توت فرنگی ، شیر طالبی ، شیر قهوه ، شیر کاکائو، شیر وانیلی و شیر رژیمی در این سالن تولید می شود و سالن تولید TSP که در این سالن آرد پروتیئنه و انواع TSP ریز، درشت و متوسط تولید می شود و قسمت اداری و آزمایشگاه که شامل واحد مدیریت ، کنترل کیفی ، واحد خرید ، واحد برنامه ریزی ، واحد تضمین کیفیت و واحد تاسیسات می باشد .

    کارخانه شماره 2 تشکیل شده از سالن تولید اسنک سویا که محصولات این سالن انواع چیپس کچاب ، لچو و پنیر و طعمهای جوجه ، کبابی و دودی TSP می باشد و انبار مواد اولیه و محصول نهایی .

    انواع فرآورده های سویا در شرکت سویا سان :

    شیر و فرآورده های طبیعی

    آرد و فرآورده های نانوایی

    پروتئین بافت دار سویا ( گوشت گیاهی )

    روغن سویا

    اسنک و آجیل سویا           

    معرفی خط های تولید :

    « فرایند تولید شیر سویای طعم دار »

    مواد اولیه تولید شیر همان دانه های سویا است پس از پاک سازی و جدا کردن اشیاء خارجی از دانه ها ، دانه ها به خط تولید وارد می شوند . دانه ها توسط فشار آب به دستگاه هاپر که ظرفیت هر هاپر 1 تن است وارد می شوند . در هاپر دانه سویا چند ساعت خیس می خورد و بعد از آبگیری دانه ها به دستگاه هاپر 2 انتقال می یابد و در این قسمت برای آبگیری مجدد 20 دقیقه می ماند و در این دستگاه توسط 2 گرایندر ( خرد کن ) چرخ می شود .بعد از این مرحله محصول به کوئل انتقال می یابد تا با دمای 120 درجه پخته شود و بعد از آن به هاپر 3 منتقل می شود و بعد از طریق اکستکتورها تفاله گیری می شود و از طریق بیس پمپ با دمای 98 درجه به تانکهای ذخیره می رود و بعد با دمای 30 تا 35 درجه وارد تانک 1 یا 2 یا 3 می شود .

    برای مرحله فرمولاسیون نمونه از تانکها 1 یا 2 یا 3 به آزمایشگاه تحویل داده می شود و بعد از دریافت جواب آزمایش فرمول جدید به بالانس تانک ریخته می شود و چند دقیقه به هم می خورد و با دمای 8 تا 10 درجه وارد تانک 4 یا 5 می شود . تانک های 6 و 7 حاوی آب می باشد که از طریق این تانکها آب به تانک 2 اضافه می شود و بعد از آماده شدن شیر به مرحله استریل یا همان VTIS می رود . محصول این سالن علاوه بر شیر ساده ؛ شیر توت فرنگی ، شیر وانیلی ، شیر کاکائو ، شیر قهوه نیز می باشد که بعد از استریل شدن و آزمایشات کنترل کیفیت طعم زنی شیر صورت می گیرد . بعد از اتمام مرحله استریل ، شیر وارد مرحله بسته بندی یا اصطلاحاً فیلینگ می شود .

    شیر بسته بندی شده و به دستگاه درب زنی پاکت یک لیتری انتقال می یابد و بعد از این مرحله شیر پاکتی یک لیتری جهت بسته بندی به دستگاه کارتن زنی انتقال می یابد که شیر را در دو ردیف پنج تایی کارتن می کند و بعد از آنکه کارتنها مهر تاریخ تولید – بسته بندی و سری ساخت خوردند کارتنهای شیر توسط دستگاه شیرینگ بوسیله سلفون بسته بندی کامل می شود . بسته بندی علاوه بر پاکت های 1 لیتری به صورت پاکتهای کوچک 200 سی سی صورت می گیرد .

    شیر به سمت بسته بندی کوچک انتقال می یابد و بعد از نی زنی و فرآیند کارتن و بسته بندی و شرینگ انجام می شود . بسته بندی های  شیر توسط پالت به گوشه سالن انتقال می یابد و از آنجا به لبه سکو رفته و فرآیند بارگیری صورت می پذیرد.

    در سالن شیر ظرفیت تولید در یک روز کاری به طور عادی حدود 10-15 تن شیر تولید و بسته بندی می شود .

     

     

     

    نمای کلی فرآیند تولید شیر سویا

    دریافت دانه            خیساندن                خرد کردن              آنزیم بری

    فرمولاسیون شیر             سرد کردن شیر                استخراج شیر از دانه

    استریل کردن شیر            بسته بندی                       آکار محصول جانبی( خوراک دام)

    فرآیند تولید آرد و پروتئین بافت دار سویا (TSP )

    ابتدا مواد اولیه یا همان سویای خام که اغلب در بسته های 46 الی 50 کیلویی می باشد ، توسط اپراتور به سیستم تزریق می شود .سپس به دستگاه بوجاری رفته و در این دستگاه عملیات پاک کردن- تمیز کردن – جدا کردن خاک و خاشاک بر روی دانه سویا صورت می پذیرد در مرحله بعد دانه سویا توسط دستگاه چکشی لپه گیری می شود و بعد از آن در دستگاه بعدی توسط مکش هوا دانه سویا پوست گیری می شود . مرحله بعد مرحله پخت سویا می باشد ، که توسط دستگاه اکسترودر 1 انجام می شود . مرحله بعدی که اصطلاحاً به آن مرحله کیک شدن می گویند دانه سویا توسط پرس روغن گیری می شود . روغن بدست آمده ( محصول جانبی ) بعد از فیلتر شدن جهت فروش به سیلو ها انتقال می یابد و سویای باقی مانده وارد فرآیند دراژاسیون ( خشک شدن و خنک شدن)می گردد . بعد از آن توسط دستگاه ها مرمیل سویا با شن درشت آسیاب می شود . در مرحله بعدی سویای آسیاب شده توسط دستگاه پولورایزر پودر شده و تبدیل به آرد می شود و آرد به سیلو انتقال می یابد در این مرحله دو حالت دارد یا آرد جهت بسته بندی و فروش برداشت می شود و یا اینکه آرد به میکسر انتقال یافته و تبدیل به خمیر می شود سپس خمیر آماده شده به مخزن بالای اکسترد 2 انتقال می یابد و توسط دستگاه اکسترود 2 سویا بافت دار می گردد و بعد از آن توسط دستگاه کاتر سویای بافت دار چرخ می شود و سپس به دستگاه خشک کن انتقال می یابد و بعد از فرآیند خشک شدن فرآیند الک کردن صورت می گیرد که سویا به سه شکل ریز ، درشت و متوسط از هم تفکیک می شود و با توجه به نیاز فروش بسته بندی فله یا 100 گرمی انجام می شود .

    TSP درشت را جهت طعم دار کردن به کارخانه شماره 2 فرستاده و تا طعم زنی روی آنها انجام شود و TSP ، طعم های جوجه ، کبابی و دودی با بسته بندی های 100 گرمی تولید می شود .

    ظرفیت تولید این خط به طور عادی حدود 5/2 تن و با اضافه کاری 5/4 تا 5 تن در روز تولید دارند .

     

    نمای کلی فرآیند تولید آرد و TSP :

    بوجاری                           پوست کنی                       آنزیم بری             

    اکسترود کردن                 پودر سازی                     روغن گیری با پرس سرد

    خشک کردن                     الک و دانه بندی                بسته بندی

     

     

     

     

    فرآیند تولید اسنک ( پنیر – لچو – کچاپ)

    در این فرآینددر مرحله اول میکس مواد اولیه صورت می گیرد که به نسبت 20% آرد سویا و 80 % پودر ذرت با همدیگر میکس می شود  که بعد از آن توسط دستگاه ماردون پیچی به مخزن بالای اکسترودر انتقال می یابد مواد در داخل اکسترودر به فرآورده حجیم شده تبدیل می شود . سپس توسط کانوایر مواد از اکسترودر به فوتر انتقال یافته و توسط فوتر به داخل سیلوها هدایت می شود ظرفیت این خط تولید در ساعت 100 kg می باشد که بنابر این برای تولید 500kg محصول خام 5 ساعت زمان لازم است که این مقدار در داخل سیلو ها ذخیره می شود .

    ( 30/2 ساعت قبل از اتمام تولید محصول خام فرآیند CIP مخزن طعم زنی شروع می شود و یک ساعت قبل از اتمام تولید ، دستگاه خشک کن جهت گرم شدن و آماده سازی روشن می شود )

    بعد از مرحله تولید محصول خام ، محصول از سیلو ها به دستگاه خشک کن انتقال می یابد که در داخل خشک کن کاهش رطوبت محصول صورت می گیرد سپس توسط کانوایر اسنک از خشک کن به داخل دراژه طعم زنی انتقال می یابد که ظرفیت دستگاه طعم زنی 300 kg در ساعت می باشد که بنابر این 500 kg را در مدت 40/1 ساعت طعم زنی می کند سپس توسط بالابر محصول به سیلوی متحرک انتقال می یابد و از داخل سیلو به هاپر انتقال یافته و از هاپر توسط بالابر z به دستگاه بسته بندی انتقال می یابد .

    بعد از بسته بندی محصول بسته ها توسط کانوایر جهت بسته بندی در داخل کارتن به اپراتور دستگاه انتقال می یابد . در مرحله آخر بسته بندی های کارتنی توسط کارگران انبار بوسیله جک پالت به داخل انبار محصول انتقال می یابد .

    نمای کلی فرآیند تولید اسنک :

    آرد سویا + آرد ذرت              اکستروژن                 خشک کردن       طعم زنی

                                                                                           بسته بندی  

    فصل دوم

    معرفی سیستم مدیریت کیفیت

    ISO9001:2000

    سیستم مدیریت کیفیت:

    پذیرش یک سیستم مدیریت کیفیت باید یک تصمیم گیری استراتژیک در سازمان باشد.

    طراحی و استقرار سیستم مدیریت کیفیت سازمان تحت تأثیر عوامل زیر می باشد:

    الف)محیط سازمان و تغییرات و مخاطرات آن محیط

    ب)نیازهای متغیر آن

    ج)اهداف خاص آن

    د)محصولاتی که ارائه می ننماید

    ه)فرآیندهایی که به خدمت می گیرد

    و)اندازه و ساختار سازمانی آن

    سیستم های مدیریت کیفیت به منظور حفظ سطح کیفیت تعرف شده و بهبود کیفیت از طریق اصلاح فرایندها،در سازمان پیاده سازی می شود.امروزه واحدهای خدماتی نیز مانند واحدهای صنعتی،علاقه وافری به سیستم مدیریت کیفیت نشان می دهند.

    سیستم های مدیریت کیفیت به عنوان ابزاری برای بوجود آمدن محصولات منطبق با خواسته های مشتری در سازمان اسقرار می یابد.

    مزایای استقرار مدیریت کیفیت:

    افزایش رضایت و اعتماد مشتری                   

    طراحی و ارائه بهتر خدمات

    کاهش دوباره کاریها                               

    بهبود مستمر فرآیندها

    بهبود بهروری و کارآیی                   

    بهبود وضعیت مستندات

    شناسایی فرایندهای داخلی سازمان و تعیین توالی و تعامل این فرایندها

    شفاف سازی حدود مسئولیت ها

    افزایش قابلیت رقابت و سهم بازارها

    بهبود شهرت در بازار و حضور در بازایهای جهانی

  • فهرست و منابع گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    کتاب استاندارد ISO 9001:2008  - ترجمه : دکتر کامران رضایی ، مهندس حسن ندادهنده  

    http://www.nhgp.com

دانلود کارآموزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , گزارش کارآموزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , پروژه کارآموزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , دانلود کارورزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , گزارش کارورزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , پروژه کارورزی گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , کارآموزی در مورد گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , کارورزی در مورد گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , نمونه گزارش کارآموزی درباره گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان , گزارش کار در مورد گزارش کارآموزی تضمین کیفیت در کارخانه تولیدی مواد غذایی سویا سان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت