فصل اول
آشنایی کلی با مکان کارآموزی
در این فصل توضیحاتی راجع به فعالیت های شرکت به همراه امکانات آن داده می شود.
1-1-آشنایی کلی با مکان کارآموزی
شرکت کیمیا فراور در سال 1376 تأسیس گردید.این شرکت تولید کننده انواع گستک های صنعتی که عمدتا در صنایع نفت ، گاز ، پتروشیمی ، نیروگاهی و شیمیایی کاربرد دارند است.این محصولات شامل گستک های اسپیرال ، رینگ جوینت ، پوشش فلزی ، شیاردار ، لاستیکی ، گرافیتی ، الیف غیر آزبستی و پی تی اف ائی می باشد.این مجموعه با بهره گیری از بیش از 50 نفر نیروی انسانی مجرب و متخصص و عضوی از انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در عرصه تولید حضور دارد.مهمترین ویژگی محصولات این شرکت کیفیت ممتاز و تحویل به موقع آن می باشد.
1-2-آشنایی با محصولات تولیدی
1-2-1-گسکت های اسپیرال
گسکت های اسپیرال از لایه های به هم فشرده نوارهای فلزی و درزگیری پر کننده مانند گرافیت ، پی تی اف ای و الیاف غیر آزبستی که به صورت حلزونی بر روی یکدیگر پیچیده می شوند ساخته می شود.مقطع V شکل این گسکت حالت فنری ، انعطاف فراوان و نهایتا بازدهی خوبی در مقابل فشار و دما را سبب خواهد شد.
1-2-2-گسکت های رینگی شکل
گسکت های رینگی شکل معمولا جهت فشار و دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرد.همواره توصیه می گردد سختی جنس گسکت های رینگی شکل کمتر از سختی فلنج های مربوطه باشد.
گسکت های رینگی شکل مطابق با استانداردهای ASME B16.20 ،API 6A و JPI-7S23 تولید می گردند.
1-2-3-گسکت های پوشش فلزی
گسکت های فلزی عموما در مبدل های حرارتی استفاده می شود.این نوع از گسکت از یک ماده پر کننده نرم و یک پوشش فلزی که آن را به طور کامل یا ناقص در بر گرفته شده است.می توان این گسکت ها را به همراه تقسیم کننده های یک تکه یا جوشی تولید نمود.مقطع پوشش نیز مسطح یا موج دار می باشد.
1-2-4-گسکت های شیاردار
گسکت های شیاردار از یک رینگ فلزی شیار خورده به همراه لایه های نشت بند در دو طرف آن تشکیل شده است.در جایی که فشار کمی برای بستن پیچ های فلنج اعمال می گردد گستک های شیاردار عملکرد خوبی دارند.
1-2-5-گسکت های لاستیکی
گسکت های لاستیکی در لوله کشی ها ، مخازن و پروژه های مربوط به آب کاربرد دارند.مدل تقویت شده با رینگ فلزی برای فشارهای بالا مناسب می باشد.در نوع تقویت شده می توان با جایگزین نمودن بخش لاستیکی از رینگ فلزی به دفعات استفاده نمود.
1-1-6-گسکت های برشی
گسکت های برشی معمولا برای شرایط فشاری پایین تا متوسط مورد استفاده قرار می گیرند.این گسکت ها از ورق هایی از جنس گرافیت ، پی تی اف ائی با الیاف غیر آزبستی تولید می گردند.الیاف غیر آزبستی خود در بر دارنده طیف وسیعی از مواد اولیه از قبیل الیاف آرامید ، کربن ، سینتتیک ، شیشه و ارگانیک پیوند شده با لاستیک طبیعی ، استایرن و غیره هستند.
لازم به ذکر است که برای این شرکت یک سایت اینترنتی با امکانات قوی با استفاده ازASP طراحی شده است که شامل اطلاعاتی راجع به تاریخچه شرکت ، محصولات تولیدی ، انبار ، فروش و غیره می باشد که در کل مجموعه ی کاملی را فراهم آورده اند. در بخش حسابداری شرکت از نرم افزار Excel استفاده می شود.برای کامل تر شدن امکانات این شرکت تصمیم بر راه اندازی یک شبکه محلی کوچک گرفته شد که در عصر شبکه و اینترنت این تکنولوژی نیاز هر سازمان ، شرکت و غیره می باشد.تعداد کامپیوترهای این شبکه ی کوچک درون ساختمانی 15 دستگاه می باشد.سیستم عامل به کار رفته نیز ویندوز XP می باشد.در فصل بعد به توضیح چگونگی تنظیمات شبکه و تجهیزات سخت افزاری می پردازیم.
فصل دوم
ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی
در فصل به توضیح فعالیت آموزشی پرداخته شده است که ان هم راه اندازی یک شبکه محلی می باشد.
2-1-آموزش راه اندازی و تنظیم یک شبکه LAN کوچک
اگر در محیط کار یا منزل خود با بیش از یک کامپیوتر سروکار دارید احتمالا به فکر افتاده اید که آنها را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کوچک کامپیوتری راه بیندازید.با اتصال کامپیوترها به یکدیگر می توانید چاپگرتان را بین همه ی آنها به اشتراک بگذارید ، از طریق یکی از کامپیوترها که به اینترنت وصل است بقیه را نیز به اینترنت متصل کنید ، از هر یک از کامپیوترها به فایل های خود از جمله عکس ها،آهنگ ها و اسنادتان دسترسی پیدا کنید ، به بازی هایی بپردازید که به چند بازیکن با چند کامپیوتر نیاز دارند و بالاخره این که خروجی وسایلی چون DVD PLAYER یا وب کم را به سایر کامپیوترها ارسال کنید.
در این گزارش ضمن معرفی روش های مختلف اتصال کامپیوتر ها به یکدیگر ، انجام تنظیمات دستی را برای بهره بردن از حداقل مزایای یک شبکه کامپیوتری ارائه می گردد.ذکر این نکته هم لازم است که قسمت اصلی این گزارش به نصب نرم افزار اختصاص دارد اما در انتهای مطلب در خصوص ساختار شبکه و مسایل فیزیکی آن هم توضیحاتی ارائه شده است.
2-1-1-روش های اتصال
برای اتصال کامپیوترهایی که در فاصله ای نه چندان دور از یکدیگر قرار دارند راه های مختلفی وجود دارند که عبارتند از:
سیم کشی دیتا به صورت توکار حین ساخت ساختمان که امروز بسیار متداول است.در این روش همان گونه که برای برق ساختمان از قبل نقشه می کشند و مثلا جای کلیدها و پریزها را مشخص می کنند،برای شبکه کامپیوتری هم نقشه کشی و سیم کشی می کنند.
قرار دادن سیم ها در کف اتاق و اتصال کامپیوترهایی که در یک اتاق قرار دارند.
استفاده از فناوری بی سیم
استفاده از سیم کشی برق داخل ساختمان
استفاده از سیم کشی تلفن داخل ساختمان
هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما برای به اشتراک گذاشتن چاپگر، فایل ها و اینترنت باید کامپیوترها را به نحوه صحیح و مناسبی تنظیم و آماده کنید و فرق نمی کند که کدام روش را انتخاب کرده باشید.
از آنجا که ویندوزهای XP و98 پر استفاده ترین ویندوزها در منازل و دفاتر کوچک هستند نحوه اشتراک گذاری منابع در این دو ویندوز مورد بحث قرار گرفته شده است.هر چند در مورد سایر ویندوزها مفاهیم تغییر نمی کند.
گام های اولیه:
برای راه اندازی شبکه ، مراحل زیر را انجام دهید:
انتخاب فناوری مناسب شبکه که در این گزارش ، اترنت استاندارد است.
خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار،که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوترها و یک هاب - سوئیچ است.
تنظیم و آماده سازی سیستم ها به نحوی که بتوانند همدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند.
از این سه مرحله قدم سوم از همه مهم تر است.
ویندوز XP قسمتی به نام NETWORK SETUP WIZARD دارد که تنظیمات شبکه را انجام می دهد.به غیر از این متخصصان هستند که در ازای دریافت دستمزد ، شبکه را در محل راه اندازی می کنند.نام گذاری کامپیوترها ، به اشتراک گذاشتن چاپگرها ، فایل ها و اتصالات اینترنتی ، اساسی ترین کارهایی هستند که این افراد انجام می دهند.