تاریخچه شرکت دژ پل ابهر رود
تاریخچه تاسیس دفتر فنی شرکت دژ پل ابهر در سال 1379 بوده است و حدود 8 سال تجربه کاری مفید دارد.
علل ایجاد دفتر فنی شرکت دژ پل ابهر به خاطر نیاز منطقه به ساخت خانه های جدید زیبا سازی منطقه از خانههای رسوده، اشتغال چند فرد تحصیل کرده به کار در دفتر مهندس و در مجموع سربلندی جامعه در مسیر ساخت و ساز.
مهندس محمودی مسئول این دفتر مهندسی میباشد و از تجربه و سطح بالای علمی و عملی برخوردار است همکاران ایشان نیز بسیار تحصیل کرده و موفق هستند این دفتر مهندسی در بین دفاتر مهندسی دیگر از اهمیت بیشتری در بین پیمانکاران که صاحبان زمین برخوردار است به دلیل اجرای خوب و اصولی احکام و قوانین خانه سازی توسط این دفتر میباشد.
در این دفتر مهندس کلیه کارهای محاسباتی، طراحی، مکانیک، تاسیسات، برق و نظارت انجام میشود.
گزارش فعالیتهای انجام شده
در تاریخ 15/8/88 در اولین روز کارآموزی با مراجعه دفتر فنی مهندس دژ پل ابهر محلی که در آنجا باید فعالیتهای دوره کارآموزی خود را به انجام میرساندم حضور یافتم. در اولین روز کارآموزی به دلیل آشنا نبودن با افراد و محیط کار مشغول به آشنایی با مسئولان و کارکنان دفتر مهندس شدم.
در تاریخ 16/8/88 در دومین روز کارآموزی پس از مراجعه به دفتر فنی سعی به آموختن روابط بین کارکنان با مراجعین و نوع آمد و شد مهندسین و پیمانکاران پرداختم. در آن روز چند پیمانکار و یک صاحب زمین که برای ساخت آپارتمان زمین یک طبقه خود را در اختیار مهندس محمودی قرار داده بود به صحبتهای آنها پیرامون ساخت و ساز توجه کردم.
در تاریخ 17/8/88 در سومین روز کار آموزی پس از مراجعه به دفتر فنی به دلیل آشنا نبودم کامل و صحیح با مهندس محمودی و دیگر کارکنان به مانند روزهای قبل بیشتر سعی کردم تا با روابط بین مهندس و کارکنان و مراجعین و صحبت با یکی از همکاران مهندس محمودی به پیرامون درس معماری در دانشگاه خود در ابهر و نوع آموزش درسها و سطح آموزش صحبت کردیم.
در تاریخ 18/8/88 در چهارمین روز کارآموزی خود با حضور دفتر مهندسی پس از گذشتن چند ساعت از روز که من مشغول صحبت با همکار مهندس محمودی در مورد دفتر مهندس که در آن مشغول کارآموزی بودم یکی از پیمانکاران با مراجعه به دفتر فنی مهندس دژ پل ابهر خواستار تغییر طراحی نقشهای که مهندس محمودی ترسیم کرده بود نمود و دلیل خود را زیبا نمودم طرح از نظر مالک زمین عنوان نمود و من نیز با کسب اجازه از مهندس محمودی با نظرات بر نحوه ارائه طرح جدید و رفع اشکال در آن نقشه توسط مهندس محمودی چند نکته در مورد طرح و بهتر نمودن طرح آموختم.
در تاریخ 19/8/88 در پنجمین روز کارآموزی خود پس از حضور در محل و با کسب اجازه از مهندس محمودی به بررسی چند نقشه معماری که مهندس محمودی ترسیم نموده بود و جواز ساخت داشتند پرداختم و با بررسی نقشه ها با هم از جمله متراژ زمین، متنوع بودن طرحها، شمالی و جنوبی بودن زمینها، قرارگیری آنها در کوچهها یا گذر خیابانها، قرار گیری فضاهای خانهها با توجه به شمالی و جنوبی بودن آنها، نوع عوارض، محدودیتهای هر یک از آنها خانهها به نکات جدیدی در مورد طراحی یک خانه دست یافتم که شاید در هیچ کتاب و جزوهای این نکات وجود نداشت و من برای اولین بار بود که یک نقشه تایید شده از ظرف شمرداری را با مهر و امضا میدیدم برایم بسیار جالب و قابل توجه بود.
در تاریخ 20/8/88 پس از حضور در محل کارآموزی با کسب اجازه از مهندس محمودی شروع به مطالعه آئین نامه ضوابط شهرداری ابهر در مورد مواظین و مقررات اجرائی ساخت ساختمان در ابهر و محدودیتها و عوارض و جریمههای تعدی از مقررات اجرائی را تا حدودی مطالعه نمودم پس به صحبتها و همفکریهای مهندس محمودی با یکی از همکارانش را که پیرامون یک طرح در حال گفتگو بودند توجه کردم تا نکات بیشتری را فرا بگیرم. هر طرح و نقشه برای خود از اهمیت خاصی برخوردار است که طراح باید با توجه به موقعیتهای آن منطقه که خانه در آنجا ساخته میشود طرح نهایی خود را ارائه نماید.
در تاریخ 21/8/88 پس از حضور در محل به دلیل علاقهمند شدن من به قوانین و ضوابط شهرداری ابهر شروع به ادامه مطالعه در مورد قوانین ساخت و ساز پرداختم زیرا چند سال قبل در هنگام کارآموزی دوره متوسطه برای کسب دیپلم در شهرداری منطقه ابهر مقداری درباره آن مطالعه و اطلاع داشتم ولی همان طور که میدانیم هر سال ضوابط و قوانین شهرداری ابهر تغییر میکند به عنوان مثال در آن سال که من کارآموزی دیپلم خود را میگذراندم ساختمانها اجازه ساخت تا چهار طبقه به همراه یک طبقه پیلوت را داشتند اما در آئین نامه جدید ساختمانها حق ساخت سه طبقه همراه با یک طبقه پیلوت را دارا بودند و در صورتی که ساختمانها دارای پارکینگ باشد حق ساخت چهار طبقه را داشتند به خاطر همین مطلب سعی به یادگیری بیشتر در مورد قوانین جدید کردم.
در تاریخ 22/8/88 پس از حضور در محل کارآموزی با کسب اجازه از مهندس محمودی شروع به مقایسه چند نقشه اجرایی که توسط مهندس محمودی طراحی و ترسیم شده بود با قوانین و مقررات شهرداری ابهر برای ساخت خانهها شدم و متوجه اجرای صحیح قوانین اجرایی شهرداری ابهر در نقشههایی که مهندس محمودی طراحی کرده بودند شدم و از قانونمند بودن و توجه مهندس به قوانین بسیار لذت بردم. زیرا در بعضی از دفتر مهندسیها با تعدی قانون موجب زشت شدن فضای شهری و تجاوز به حریم خانههای همسایههای کناری ساختمان خود میشوند.
در تاریخ 24/8/88 پس از حضور در محل کارآموزی خود با یکی از کارکنان دفتر مهندس شروع به گفتگو در مورد مراحل پروژه از زمان شروع به پروژه تا پایان پروژه از جمله مراحل اداری، مراحل شهرداری، مراحل خرید و تهیه مصالح ساخت، دفاتر مصالح ساختمانی طرح قرارداد با دفتر مهندسی دژ پل ابهر، چگونگی اطلاع از میزان قیمتها از بازار، روند شکلگیری مشارکت در ساخت بین مالک زمین و دفتر مهندسی دژ پل ابهر به گفتگو پرداختم.
در تاریخ 25/8/88 پس از حضور در محل کارآموزی با مراجعه مالک خانه قدیمی به دفتر مهندس محمودی برای ساخت آپارتمان مشغول توجه کردن گفتگوها و توافقها بین طرفین معامله پرداختم سپس مهندس محمودی به همراه مالک خانه برای دیدن زمین ساخت به راه افتادن من نیز با کسب اجازه از مهندس با آنها همراه شدم. سپس مهندس محمودی با بررسی خانه و کوچهای که خانه در آنجا قرار داشت و صحبتهایی با مالک زمین به دفتر فنی برگشتیم. پس از آن من مغشول تماشای نقشههای اجرایی نمودم.
در تاریخ 26/8/88 پس از مراجعه به محل کارآموزی به دلیل کاهش تعداد مراجعه کنندگان و خلوت بودن محل کارآموزی شروع به بررسی نقشه های اجرایی و جزئیات آنها پرداختم در بین نقشهها به نقشههایی برخورد کردم که از طرف شهرداری با مشکل مواجه شده بود پس از آمدن همکار مهندس از محل احداث ساختمان با وی در مورد این نقشه و راهکارهای برطرف نمودن این اشکالات بحث و گفتگو کردیم.
همکار مهندس با دلسوزی تمام به سئوالات من جواب داد و تا آنجایی که میتوانست مرا راهنمایی نمود.
در تاریخ 27/8/88 در دوازدهمین روز کارآموزی پس از مراجعه به آن محل همکار مهندس محمودی مشغول طراحی یک نقشه ساختمانی با نرم افزار Auto cad بود با کسب اجازه از او در کنارش نشسته و نحوه ترسیم نقشه و همچنین به کار بردن میانبرها در سریع تر شدن ترسیم نقشه را از همکار مهندس محمودی آموختم. همکار مهندس از من پرسید که آیا به این نرم افزار تسلط دارم من نیز در جواب گفتم که بله تا حدودی به این نرم افزار تسلط دارم.
همکار مهندس محمودی پس از آگاهی از این مطلب به من اجازه داد تا مقداری از ترسیمات نقشه را زیر نظر او انجام دهم.
برای من تجربه کاملاً جدیدی بود زیرا تا آن زمان نقشه اجرایی ترسیم نکرده بودم و تا حدودی روابط خود را با همکار مهندس محمودی و خود مهندس محمودی بهتر کردم و به محیط کار بیشتر تسلط پیدا نمودم.
در تاریخ 28/8/88 در سیزدهمین روز کارآموزی خود به دلیل اینکه در طول تحصیل درسها را به صورت تئوری آموخته بودم میخواستم پروژه ساختمانی را در حال احداث مشاهده کنم تا به آموختههایم به طور عمل نیز افزوده شود به همین دلیل از مهندس محمودی تقاضا نمودم تا به همراه وی به مشاهده یکی از ساختمانهای در حال ساخت که توسط مهندس طراحی و در حال ساخت بود همراه شوم.
پس به همراه مهندس و یکی از همکارانش در محل احداث ساختمان حاضر شدیم و مهندس به من اجازه داد در ساختمان که پیلوت آن و سقف آن ساخته شده بود رفت و آمد کنم و هر سئوال داشتم از مسئولان و کارگرها بپرسم. ساختمان بتنی بوده ستونها هیچ گونه کرم خوردگی نداشت که منظورم این است که بتن به طور صحیح و کامل تمام سطح را فرا گرفته بود ساختمان جنوبی بود و در یک کوچه 8 متری قرار داشت به بررسی داخل پیلوت پرداختم کارگران در کوچه مشغول خم کردن و بریدن میلگرد بودند. پس به همراه مهندس به دفتر فنی برگشتیم و من مشغول گوش دادن به صحبتهای مهندس محمودی با مالک ساختمان شدم.
در تاریخ 1/9/88 در چهاردهمین روز کارآموزی پس از حضور در دفتر مهندس با کسب اجازه از مهندس برای نظارت بر ساختمان به محل احداث آن مراجعت کردم در آن روز کارگران آرماتور بند شمغول بستن آرماتورهای طبقه بعدی به آرماتورهای انتظار طبقه قبل بودند و کارگر دیگری مشغول آب پاشی روی ستونهای طبقه قبل بودند در آن روز من با نحوه عمل بستن آرماتور به ریشه انتظار از نزدیک آشنا تر شدم و سئوالاتی را در این مورد از آرماتور بند پرسیدم. پس به دفتر فنی برگشتم و گزارش کارزا به مهندسندایی دادم.