روش کار:
درون ظرف نمونه یک قطره محلول تیوسولفات سدیم ریخته و درب ظرف را محکم میبندیم. ظرف نمونه را درون دستگاه قرار داده و درب آنرا توسط پیچهایی که روی آن قرار دارد (پیچها را روبروی هم) بسته، دکمه آن را زده و به مدت 30 دقیقه گذاشته و بعد از گذشت این زمان چراغ آلارم روشن میشود. این دستگاه برای شیشههایی بکار میرود که درب پلاستیکی داشته و در دمای 121 درجه بکار میرود و برای جلوگیری از برق گرفتگی در دستگاه، از آب مقطر بکار میرود.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 3/5/85
گزارش کار: طرز نمونهبرداری
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
ظروف نمونه، کبریت، پنبه الکل
روش کار:
ظرف نمونه را برداشته (ظرف نمونه باید از قبل استریل شده باشد) و روی آن برچسیب زده (محل نمونهبرداری، نمونهبردار، میزان کلر و تاریخ) شیر آب را باز کرده و به مدت 1 دقیقه حداقل تا آب بشکه وارد شیر شده بعد شیر را بسته و با پنبه الکل شعلهور میکنیم. بعد از این کار، دوباره شیر را باز کرده و 5/1-1 دقیقه صبر میکنیم و ظرف نمونه را کنار شیر آب باز کرده و 4/3 ظرف نمونه آب میکند و درب آن را محکم میبندد.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 4/5/85
گزارش کار: روش اندازهگیری سختی موقت
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
25سیسی نمونه، 25سیسی آب مقطر، 5/1میلیلیتر بافر آمونیوم برای تغییر رنگ اریورکروم بلاک T، EDTA.
روش کار:
25سیسی از نمونه را درون بشر ریخته و روی شعله حرارت میدهیم تا سختی موقت آن حذف شود (یعنی آب درون بشر نصف شود). بعد از این کار نمونه را از صافی عبور داده و 25سیسی آب مقطر به نمونه صاف شده میافزاییم و 5/1 میلیلیتر بافر آمونیوم و مقدار اریوکروم بلانک T بعد نمونه را هم زده و زیر بورت قرار میدهیم و EDTA مصرفی را یادداشت میکنیم و در فرمول زیر قرار میدهیم تا سختی دائم بدست آید:
سختی دائم:
مقدار سختی کل و سختی دائم را که بدست آوردیم، درون فرمول زیر قرار میدهیم تا سختی موقت آب بدست آید:
سختی موقت + سختی دائم = سختی کل
سختی دائم – سختی کل = سختی موقت
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 5/5/85
گزارش کار: روش اندازهگیری سختی کل
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
25سیسی نمونه، 25سیسی آب مقطر، 5/1لیتر بافر آمونیوم جهت ایجاد رنگ ارغوانی اریوکروم بلاک T، EDTA.
روش کار:
25سیسی نمونه را توسط استوانه مدرج اندازهگیری کرده و درون ارلن میریزیم و 25سیسی آب مقطر را هم که از قبل اندازهگیری شده را به آن میافزاییم. 5/1میلیلیتر بافر آمونیوم را توسط پیپت اندازه گرفته و درون ارلن اضافه میکنیم و اریوکروم بلاک T را به مقدار مورد نیاز به ارلن اضافه کرده، ارلن را زیر بورت قرار میدهیم (درون بودت EDTA ریخته شده است) شیر بورت را باز کرده تا تغییر رنگ به آبی روشن تتراسیون را انجام میدهیم. شیر بورت را بسته و مقدار EDTA مصرفی را روی بورت خوانده و مقدار بدست آمده را درون فرمول زیر قرار میدهیم تا سختی کل بدست آید:
مصرفی a=EDTA
EDTA بر حسب مولار یا نرمال = b
حجم مصرفی نمونه = v
سختی کل:
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 7/5/85
گزارش کار: دستگاه اندازهگیری کلر
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
روش کار:
شیر آب را باز کرده و میگذاریم تا آب سرد شود. سپس شیر را طوری تنظیم میکنیم که حباب تشکیل نشود. استوانه را که متصل به دستگاه است را زیر شیر قرار میدهیم تا پر شود. وقتی که پر شد، دکمه power را زده و وقتی شروع به ریختن آب از آن کرد، دکمه start را میزنیم. صفحه شروع به نشان دادن اعداد میکند. وقتی روی یک عدد ثابت شد، دکمه data in را زده و اعداد داده شده در دستگاه ثبت میشود و مقدار کلر بدست آمده باید توسط شعله به مدت حداقل 1 دقیقه استریل گردد. مقدار آب ورودی دستگاه باید به میزانی باشد که باعث سرریز بیش از حد یا ایجاد حباب نگردد.
Power Start
Cal Data in
Fun Ctioy
Select clear
میزان کلر موجود در آب باید بین 8/0-5/0 باشد.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 8/5/85
گزارش کار: دستگاه رطوبتسنج
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
روش کار:
برای کالیبره کردن دستگاه ظروف محلول کالیبراسیون را درون دستگاه قرار میدهیم. سپس دکمه on/of را میزنیم. سپس دکمه cal را میزنیم و دستگاه کالیبره میشود. وقتی که دستگاه کالیبره شد، درون مخزن شیشهای تا خط نشان از نمونهای که داریم، ریخته، سپس درون دستگاه کدورتسنج قرار داده و دکمه read را زده، پس از گذشت IP50 ثانیه میزان کدورت آب بدست آمد.
حداکثر میزان مجاز کدورت موجود در آب باید بین ftu5-0 باشد.
On/off DATF
CAL READ
خط نشان
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 9/5/85
گزارش کار: درست کردن نمونه کشت PA
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
بشر، همزن، ظروف نمونه، استوانه مدرج، بالن حجمی، ترازوی دیجیتال، اتکلاو
روش کار:
نمونه و آب مقطر را درون بشر ریخته و هم زده تا با هم حل شوند (اگر حل نشد، آنها را روی شعله قرار داده و هم میزنیم)، نمونه موردنظر آماده شد. هر 50سیسی از نمونه آماده شده را درون ظرف نمونه ریخته و درب آن را محکم بسته و درون auto clave قرار میدهیم تا هم مواد و هم ظرف نمونه استریل شوند.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 10/5/85
گزارش کار: آزمایش تاییدی
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
روش کار:
لوپ را با زاویه 45 درجه در گرمترین نقطه شعله نگه میداریم تا کاملاً سرخ شود. سپس آن را در هوا خنک میکنیم و پس از هم زدن شدید محیط کشت احتمالی، بوسیله لوپ، 1 یا 2 قطره از آن را به لوله حاوی محیطهای کشت EC, BGB منتقل میکنیم. محیط کشت EC را در دمای 4 درجه و محیط کشت BGB را در دمای 37 درجه انکوبه میکنیم.
محیط EC پس از 24 ساعت و محیط BGB پس از 48 ساعت بازبینی میشوند. اگر در محیط کشت پس از گذشت مدت زمان حباب تشکیل شده باشد، رنگ محیط بریده و یا پس از تکان دادن حبابهای ریز از آن خارج شود، محیط آلوده میباشد.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 11/5/85
گزارش کار: طرز تهیه محیط کشت نیتریت آگار
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
بشر 1 لیتری، همزن، بالن حجمی 500 سیسی، سبد فلزی، استوانه مدرج، ترازوی دیجیتالی، هات پلیت، قیف، اتوکلاو.
مواد مورد نیاز:
پودر نیتریت، آگار، آب مقطر.
روش کار:
5/11 گرم محیط کشت نیتریت آگار را بوسیله ترازوی دیجیتالی وزن کرده و آن را به 500سیسی آب مقطر که قبلاً اندازه گرفته و درون بشر 1 لیتری ریختهایم، اضافه میکنیم. بشر را روی هات پلیت قرار داده تا دمای حدود 70 درجه سانتیگراد گرم میکنیم و ضمن همزدن، صبر میکنیم تا پودر کاملاً حل شود. سپس در حالی که متناوباً آن را هم میزنیم، در اندازههای 30 درجه سانتیگراد وارد لولههای آزمایش دربدار مینماییم. سپس درب لولهها را محکم بسته و آن را درون بسته فلزی قرار داده و بوسیله اتوکلا استریل میکنیم.
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 12/5/85
گزارش کار: دستگاه اندازهگیری کلنی Colony cauntor
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
روش کار:
دکمه روشن دستگاه را زده، بعد ازد آن Reset را فشار داده تا صفحه شیشهای روشن شود. بعد از آن پلیت را روی صفحه شیشهای گذاشته و بوسیله گیره آن قسمت از پلیت را که نیتریت آگار آن میکروب رشد نکرده، قرار میدهیم و توسط کلنی شمار تعداد کلنیها را اندازه گرفته و درون صفحه بالا شمارش را نشان میدهد. قبل از این آگار باید میکروسکوپ روی پلیت تنظیم کرده تا مقدار کلنیهایی را نیز که مشخص نیستنند، بتوانیم بخوانیم.
میزان کلنی تا cpu500 مجاز میباشد و هر 500 کلنی به ازای یک میلیلیتر نمونه میباشد.
صفحه
شیشهای
Colony cauntor
Reset
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 13/5/85
گزارش کار: سختی کل
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
بشر، بورت، ارلن، گیره، شعله، استوانه مدرج، پیپت
نمونه:
آب چاه برازجان
روش کار:
25سیسی آب چاه را برداشته و درون ارلن میریزیم و به آن 25سیسی آب مقطر اضافه میکنیم و 5/1 لیتر بافر آمونیوم میافزاییم و به عنوان معرف اریوکروم بلاک T اضافه میکنیم. سپس تتراسیون را انجام میدهیم. وقتی رنگ داخل ارلن به آبی روشن تغییر پیدا کرد، تتراسیون را متوقف کرده و عدد روی بورت را میخوانیم و سختی موقت را محاسبه میکنیم.
7/20 = EDTA مصرفی
سختی کل:
سختی کل:
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 14/5/85
گزارش کار: سختی موقت
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
نمونه:
آب چاه برازجان
روش کار:
25سیسی از نمونه آب چاه را برداشته درون بشر ریخته و روی شعله حرارت میدهیم تا حجم آن نصف شود. بعد آن را درون ارلن ریخته و 25سیسی آب مقطر به آن میافزاییم و 5/1سیسی بافر آمونیوم میافزاییم و مقداری اریوکروم بلاک T اضافه کرده تا تغییر رنگ به آبی روشن تتراسیون ادامه میدهیم. سپس تتراسیون را متوقف کرده و عدد روی بورت را یادداشت میکنیم و بر اساس عدد بدست آمده در روز قبل، مقدار سختی موقت را بدست میآوریم.
5/14 = EFTA مصرفی
سختی دائم:
سختی موقت + سختی دائم = سختی کل
سختی دائم – سختی کل = سختی موقت
248 = 580 – 828 = سختی موقت
به نام خدا
آزمایشگاه اداره آبفا تاریخ: 15/5/85
گزارش کار: اندازهگیری کلر
اسامی گروه: فروزان پاپری ثابت
وسایل مورد نیاز:
دستگاه اندازهگیری کلر
روش کار:
شیر آب را باز کرده و میگذاریم تا آب سرد شود. سپس شیر را طوری تنظیم میکنیم که حباب تشکیل نشود. استوانه را که متصل به دستگاه است، زیر شیر قرار میدهیم تا پر شود. وقتی که پر شد، دکمه Power را زده و وقتی شروع به ریختن آب از آن کرد، دکمه start را میزنیم. صفحه شروع به نشان دادن اعداد میکند. وقتی روی یک عدد ثابت شد، دکمه data in را زده و اعداد داده شده در دستگاه ثبت میشود و مقدار کلر بدست میآید.
میزان کلر کیجا = 4/0